Nieuws

Weer het NK speuren gehaald!


Maar liefst drie honden die bij ons trainen hadden zich gekwalificeerd voor het NK Speuren. We zijn trots op deze geweldige honden en hun geleiders! 

Examens op 18 november


De examendag op 18 November begon met een spectaculaire zonsopgang bij de speurvelden. Daarna kwam er wel wat regen, maar daar trokken onze deelnemers zich niets van aan. 

Over het algemeen prachtige resultaten. Twee deelnemers hebben hiermee een gemiddelde over zes examens bereikt van meer dan 95 punten. Hoogste tijd dus om zich in te schrijven voor het Nederlands Kampioenschap.!

In het nieuws

In november 2023 verscheen er een heel leuk artikel in het regionale tijdschrift West Betuwe Totaal.

Gelderse Koppelwedstrijd

en Open Dag 

2 september 2023

In de vroege ochtend vond het speuren plaats in de dichte mist op een van de speurvelden in Beusichem. Het onderdeel Appèl startte rond 11.30 uur, gevolgd door Manwerk.

Na een prachtige dag met geweldige prestaties van de deelnemende honden en geleiders eindigden de teams van Kringgroep Slingeland uit Gaanderen op de tweede en derde plaats. Het thuisteam Kringgroep Geldermalsen kwam als winnaar uit de bus. Gefeliciteerd Rob, Diny en Leo!

Geslaagd SPH examen!

18 maart 2023 - Op een zonovergoten ochtend kwam een prachtig deelnemersveld tot mooie resultaten. Tijdens de lunch op het clubhuis van Kringgroep Geldermalsen werd er nog lang nagepraat.  

Een tweede plaats voor Chevy!

Januari 28, 2023 - Het jaar is fantastisch begonnen voor Kringgroep Geldermalsen. Tijdens een prachtig evenement georganiseerd door Kringgroep Rijswijk heeft Hennie van de Graaf samen met Chevy vom Haus Vlakenplatz het IGP-II examen gehaald. Dit was goed om een mooie trofee voor de tweede plaats mee naar huis te nemen.

21 Mei 2022 SPH examens

We organiseerden weer een SPH1 en SPH2 examen op 21 mei.

Onderscheiding Ad van Yperen

De voormalig voorzitter van VDH Kringgroep Geldermalsen  e.o., Ad van Yperen, is  geëerd voor zijn staat van dienst door de Vereniging van Duitse Herders.
Voorzitter, T. Jonkers, van de VDH, kwam speciaal naar Geldermalsen om de oorkonde voor "Erekeurmeester" en daarna de oorkonde voor "Bijzonder lid van verdienste van de VDH" te overhandigen en het gouden speldje op te spelden.
 
Ad is al sinds 1971 lid van de VDH en heeft veel functies bekleed waaronder allroundpakwerker, instructeur, bestuurfuncties bij verschillende Kringgroepen, keurmeester, Ad interim bestuurslid in het HB en afgevaardigde geweest in de AV voor de provincie Gelderland. Hij heeft ca. 11 honden afgericht met als hoogtepunten deelname aan de EUSV in Zwitserland in 1980 en reserve bij het WUSV in 2003 in Italië en met succes meegedaan aan alle hoofdevenementen in Nederland. Hij is Nederlands kampioen speuren en was voornemens om mee te doen aan het WK speuren in Hongarije met zijn hond Erik van Alpauver Haus.
 

 

10 juli 2021 

Examen VZH/IGP1-2-3/SpH1-2 


Een geweldige dag, Geldermalsen telt weer mee!
De goede honden en geleiders hebben er een mooie dag van gemaakt. 
 

Keurmeester:     W. Spies  
Wedstrijdleider: R. Kraaijer                                                                

Pakwerkers:         R. Maatjes en R. Janssen

Spoorleggers:      B. Reinders en D. Kraaijer                                                                                                                                         

Deelnemers                                                                             

Naam                               Naam Hond                  

Maicel van Vulpen         Derrick Vom Sennertal                IGP 2     265 

Hennie van de Graaf     Chevy vom Haus Vlakenplatz     IGP 2     - 

Angelique Bogers           Angie v.d Ronden                         IGP 2     - 

Richard Maatjes             Mega v.d. Kromme Elleboog      IGP 3     269 

Ad van Yperen                Erik v.Alpauver Haus                     SpH 2    95

Frans v.d. Meerendonk Okan vd Dalenberghütte             SpH 2    45

Angelica Parilo                Bora van de donkere Velden      SpH 2    72

Lars Smits                        Nash van Tiekerhook                    SpH 2    afg.
Ad van Yperen Nederlands Kampioen Speuren 2020.

Op zaterdag 4 december behaalde Ad 95 punten met speuren op een akker. Zondag 5 december ging het speuren op grasland ook super goed en dit werd beloond met 99 welverdiende punten. Voldoende punten dus om Nederlands Kampioen Speuren 2020 te worden.

VZH / IGP / SpH examen

Zaterdag 16 november 2019


Op zaterdag 16 november a.s. organiseren wij een  gecombineerd VZH / IGP / SpH examen. Er zijn nog enkele plaatsen voor VZH en IGP vrij.


Keurmeester: B. Kleinhesselink

Nieuws

April 2019

Wanda Brinkel met Coco von Semrowplatz heeft wederom 100 punten behaal tijdens het VZH/IGP/SPH, SPHII Speurhond examen op 28 april 2019.


April 2019

Leo van Meegdenburg met Epke van de Hornhütte heeft op het provinciaal africhting kampioenschap een 2e plaats behaald met 274 punten.


Maart 2019

Wanda Brinkel met Coco von Semrowplatz heeft tijdens het examen VZH/IGP/SPH, SPHII voor Speurhond, op 16 maart,  weer hoog gescoord met 99 punten. 


November 2018

Wanda Brinkel heeft met Coco von Semrowplatz, op 3 november 2018 tijdens het examen VZH/IGP/SPH, SPHII voor Speurhond 100 punten behaald. Een super goed resultaat.


September 2018

Leo van Meegdenburg met Epke van de Hornhütte heeft op de Vijfdorpen Bokaal IGP 3 behaald met 277 punten en daarmee een mooie 3e plaats.


Januari 2018

Wanda Brinkel heeft met Coco von Semrowplatz, tijdens de Brabant Bokaal, IPOIII een mooi resultaat behaald met 273 punten.


April 2016 

VDH Kringgroep Geldermalsen e.o. levert Provinciaal Africhtingskampioen 2016 !!! 


Na jaren van training en voorbereidende certificaten halen, was het in het weekend van 16/17 april 2016 eindelijk zo ver. 
Er werd gestreden om het Provinciaal Gelders Africhting Kampioenschap voor Duitse herders in de I.P.O. Sport. Deze sport bestaat uit 3 onderdelen, speuren, appèl en pakwerk en per onderdeel zijn er maximaal 100 punten te verdienen. Kringgroep Nijmegen was de organiserende vereniging voor deze wedstrijd. 
Bij het speuren zoekt de hond in een weiland of akker een door een persoon gelopen spoor af en dient daarbij neergelegde voorwerpen te vinden. Na het onderdeel speuren volgt het appèl gedeelte. Dit vind plaats op het terrein van de organiserende kringgroep. Bij dit onderdeel wordt de gehoorzaamheid van de hond getest dmv van een aantal oefeningen. Zo is er de oefening vrij volgen en zijn er onder andere de zit-af- en staoefening. Men let er tevens op of de combinatie baas/hond plezier toont in de oefeningen die hij of zij verricht. 


Als laatste en meest spectaculaire onderdeel komt er dan nog het zgn. Pakwerk. Hierbij moet de hond systematisch een terrein afzoeken om een pakwerker te vinden. Eenmaal gevonden moet de hond dit aan de baas kenbaar maken door te blaffen, daarbij moet de hond er voor zorgen dat de pakwerker er niet vandoor gaat. Als hij er toch vandoor gaat mag de hond in een zgn. bijtarm bijten (deze is gemaakt van jute). Bij dit onderdeel wordt wederom getest hoe goed de hond luistert, maar ook of de hond moed bezit en zelfverzekerd is. 

Dit jaar, voor het eerst sinds lange tijd, kon Kringgroep Geldermalsen e.o. 1 combinatie vanuit de Kringgroep inschrijven voor dit Kampioenschap. Dit was Wanda Brinkel samen met haar Duitse Herder Coco von Semrowplatz. Het is voor deze combinatie haar 2e wedstrijd, dus erg spannend. 

Zaterdag 16 April mochten ze aantreden voor het onderdeel speuren. Wanda en Coco doen dit al sinds Coco een pup van 12 weken was. Dit alles onder streng toezicht van haar bezielende Coach Johan Peterse. En die jarenlange inzet werd beloond met 100 van de 100 punten. Een perfecte score en daarmee konden ze vol vertrouwen de zondag tegemoet zien. 

Zondag 17 april was dag 2 van de wedstrijd, toen wij aankwamen was het al aardig druk en de sfeer was goed. Het zou de hele dag spannend blijven, want iedereen kon nog een podiumplaats behalen. Om 13:00 mochten Wanda en Coco aantreden voor appèl. Met de zenuwen zat het goed en Coco doet nagenoeg altijd netjes haar oefeningen. Dit bleek na afloop ook uit de uitleg van de keurmeester en het aantal punten wat ze hadden berdiend. 94 van de 100 punten. Die podiumplaats kwam nu toch wel erg dichtbij.......... 

Een uurtje later was het tijd voor het laatste onderdeel. Coco luisterde goed naar Wanda en nadat ze het veld had afgezocht vond ze de pakwerker en meldde dit door luid te gaan blaffen. De oefeningen in dit onderdeel werden door Coco zeer goed uitgevoerd en ook zo door de Keurmeester beoordeeld. Weer 94 van de 100 punten. 

En ja hoor!!!! Wat niemand had voorzien werd waarheid. We werden 1e en behaalden de titel Provinciaal Africhtings Kampioen van Gelderland. 

Dit was een echte kroon op het harde werk van ons Cluppie. Wilt u ook plezierig maar met een duidelijk doel sporten met uw Duitse Herder? Kom dan eens langs om te kijken of een training mee te maken. Iedereen is van harte welkom.