Verslag Gelderse Koppelwedstrijd 2023

Organisatie: VDH Kringgroep Geldermalsen

Datum: 2 september 2023

 

Het is al vroeg gezellig druk op de club. Ondanks de toch best dichte mist zijn alle deelnemende teams/deelnemers op tijd aanwezig en kon er, na de loting, om 8.30 uur vertrokken worden naar de speurvelden in Beusichem.

Sjaak Thomassen mag de spits afbijten en zet met zijn “diep en intensief” speurende Hennessy van Erheim (IGP1) de eerste punten op 98. Ondertussen worden de IGP2 en IGP3 sporen erin gelegd zodat er lekker vlot doorgewerkt kan worden. Er wordt goed gespeurd, met mooie punten maar helaas is er ook 1 deelnemer niet geslaagd. Als laatste start Rob Kraaijer met Nico 't Palmaleinehof (IGP3). Het mooie constante tempo en diepe speuren wordt beloond met 99 punten.

 

Met vooral blije en tevreden gezichten gaan we terug naar de club. Daar vinden de koffie en broodjes gretig aftrek. Even een pauze om daarna verder te gaan met afdeling B.
Brenda van der Zee brengt haar Bronick von Haus Brero netjes voor. Het attente, vrolijke beeld alsmede het netjes en verzorgde apporteren leveren haar maar liefst 95 punten op.

Adrie van Dalen met Guus van de Zwarsen ninja (volgens de keurmeester een ongeleid projectiel) neemt afdeling B op zich door de afmelding van een teamgenoot. 

Keurmeester Anja Matekovic keurt sportief en positief maar helaas komen hier ook niet alle combinaties tot het gewenste resultaat en hielden ze onvoldoende punten over.

 

Na een korte pauze breekt het wolkendek dan eindelijk goed open en wordt er verder gegaan met afdeling C. 

Lennart Visser (kort) en Edris Fathi (lang) lopen zich warm voor de start van het manwerk. Terwijl de eerste deelnemers zijn begonnen passeert er ook een luid toeterend konvooi van vrachtwagens vanwege de jaarlijkse truckersdag voor gehandicapten. Gelukkig hindert dit de honden en geleiders niet en laten zij zich van hun beste kant zien.

Een mooi moment is er voor Leo van Meegdenburg met Epke van de Hornhütte. Epke is eigenlijk met pensioen (9 jaar) maar voor de Gelderse Koppelwedstrijd wordt hij nog even ingezet voor het manwerk waar hij op z’n laatste wedstrijd toch een mooie 96 punten in de pocket steken. Telma van Zante met E-boy von Peroh sluit als laatste deelnemer het manwerk af met 84 punten. 

 

Toch nog even de punten tellen maar er is geen twijfel mogelijk. Op de Gelderse Koppelwedstrijd 2023 is de organiserende Kringgroep Geldermalsen kampioen geworden en staat op het hoogste podium.

 

We kijken terug op een sportieve en gezellige dag. Met dank aan de deelnemers van Kringgroep Apeldoorn, Kringgroep Slingeland, Kringgroep Maldenburg, Kringgroep Noordink en Kringgroep Geldermalsen. En ook dank aan keurmeester Anja Matekovic,  spoorlegger Tonnie Smeeman, pakwerkers Lennart Visser en Edris Fathi en wedstrijdleider Hennie van de Graaf.

En mede dankzij de sponsoren is het mogelijk gemaakt de Gelderse Koppelwedstrijd 2023 te organiseren en hier een geslaagde dag van te maken!